Fjäderpennan

söndag 12 juni 2011

Trolldomar, förtrollande troll och hemligheter

Näää....nog får det väl räcka med den där "blindskriften" som icke var läsbar eller förståelig alls. Man får väl ta och be en viss och kär fröken om ursäkt och sen ta och känna efter vad som far runt så som molnen i ens medvetande och i det vakna (eller sovande, drömmande?) ögat för att nu komplicera det ytterligare. Jag har fått Troll i tankarna under de senaste dagarna.(Därav blindskriften) 

Först pga telefonsamtal som jag haft med någon som känner till vissa hemligheter på en hemlig plats vid en hemlig grotta där en järndörr ska finnas kvar och där trollen en gång bodde och kanske att dom gör det än i denna dag. Mannen i telefonen hade gamla skrifter i sina gömmor som jag är väldigt het på gröten över att få se. 
Det är bara det att det händer liksom saker hela tiden som gör att saker och ting skjuts upp och får vänta. Man får stå ut med det.
Men  skrifterna ligger där de ligger och sen när jag fått mer vetskap om trollen i grottan ska jag berätta hur dom hade det och vad de ev hade att säga om dagens samhälle. Det vore väldigt intressant att få höra deras syn på vår tid med alla dess teknologiska finesser, som just detta med internet till exempel. Känner de av spänningarna i atmosfären och läser de av mobilernas budskap eller blir de galna och har dragit ned i underjorden för att pusta ut i Moder Jords lugnande famn tills vidare?
Min Förtrollning förstärktes ytterligare då jag återigen fick närmare kontakt med en kvinna som också har en viss hemlig information om Trollen och deras hemliga liv. Denna hemliga och livliga kvinna känner dessutom en trollmoder personligen och jag lovar att det är sant för jag har själv fått tala med både kvinnan och trollmodern vid flera tillfällen. De är mycket kloka båda två och står båda två med båda fötterna på jorden. Det är faktiskt så att jag har en bild av denna trollmoder. Hon kom till mig i en dröm en gång och när jag fick se bilden av henne för första gången visste jag att det var hon. Man kunde inte ta miste och kvinnan som känner denna hemliga trollmoder har också intygat att det verkligen är hon.

Här är Trollmodern som en kvinna som jag känner också känner.  Hon brukar koka soppor i en stor gryta och innehållet är lika hemligt som kvinnan som känner trollmodern. Fast ingredienserna  också är hemliga vågar jag nämna drakblod, tofsen av en grodas svans (syns endast i fullmåne vid frostiga nätter då de gått i ide)  och svetten av en man i stor frustation och likaså fångad andedräkt av en frustande hingst en kall natt. Man får ej heller glömma hårtofsar från en god vänninna och det ska vara flätat och flätningen av det stulna håret ska göras baklänges medan man går runt sin egen skugga, också baklänges. 
Det sistnämda kräver stor träning men en del av trollen föds med gåvan. Det finns även Vittror och annat löst folk som kan detta och mycket mer därtill, men det går vi inte in på denna kväll. Vildvittrorna har även förmågan att avläsa oss lika lätt som när vi svarar eller skickar ett sms nuförtiden. Men skogsfolken behöver inga mobiler. De äro födda med dessa kunskaper och det har vi väl anat för länge sedan. En del av oss i allfall. Som till exempel mannen med de hemliga skrifterna och även den hemliga kvinna som jag nämnt.  Men jag vågar iallafall avslöja att hon känner till vissa trollbäckar och sådana ställen dit man kan gå och där få känna av sagans värld. Alldeles på riktigt. 

                                                                                                                 

Här ser man en nedgång till Trollens rike av idag. Då man står gömd och får uppleva en sådan plats inträffar ofta just det som vi kallat Trollbundenhet eller också Bergatagenhet. Man får inte låta sig förtrollas så till den milda grad att man lockas med ned i detta vackra flammande ljus även om trollen är vänliga varelser. Men för oss mänskliga finnes alltför många okända marker och många är de som gått vill. Fotografiet är taget en fullmånenatt efter envist väntande vid husknuten. Trollen visar sig inte gärna för oss mänskliga men ibland inträffar det att de flyttar in på tomten och drar fördel av de underjordiska gångar deras förfäder en gång grävt fram till boningshus som har historia på nacken. Husgrunder har mycket att förtälja och som vi vet så kan även stenar tala
Vintertid värmer sig trollfolken av den värme som de hämtar från dagens oljekaminer eller liknande och de drar dessutom fördel av skafferier och  förråd. Men de är klipska och de är ju troll så trolla, det kan dom. Människor har för det mesta ingen aning om vad som pågår.  

                                                                                                           
Vissa kvällar och nätter kan man känna närvaron. Prasslet där i det fördolda har många ögon och det är faktiskt bara ibland som det verkligen är en katt.  Det finns många andra ögon och öron. Katter sägs ha en förmåga att stå på god fot med di osynlige, som vi kallar dom. Men med en katts ögon är de osynlige högst synliga och hörbara. Tomtar, de där små grå...brukar ofta stå på mycket god fot med djuren. De är djurens vänner, förtroliga och de lever ofta i närheten av varandra, har jag hört. Katter är egentligen våra läromästare då det till exempel gäller att ta emot det vilda i oss och likaså att stå på egna tassar och sedan hålla balansen i tillvaron. De har också mycket god kunskap i Yoga och om själens Eviga andetag.
Healing hör till dessa kunskaper och en katt är sin egen healer, som vi ju vet.  De lär oss.  Det vi kan och bör ge tillbaka som tack  för all denna lärdom är riktig vänskap och kärlek.  Hundar är också läromästare och står även de nära både tomtar och troll. En hund har den telepatiska förmågan och healingen är han också bevandrad i. Men hunden lär oss vad vänskap är. Trohet och att verkligen hålla de löften man ger. Lekfullheten, impulsiviteten och nuets glädje är gåvor som hunden har med sig till oss. Och även hundar känner till de hemlige i skogarna. Det är faktiskt bara vi mänsklige som gått vilse.  Man får vara tacksam över all den hjälp vi får om vi bara lyssnar på våra vänner, de fyrbenta, de med vingar och de ringlande, hoppande, simmande och surrande. Och sen har vi Trollen. Som sagt.  De har funnits på jorden väldigt länge och de, liksom andra skogsfolk har förståndigtvis gjort sig till "di osynlige" en väldigt lång tid nu. De vet vad som är bra och vad man bör akta sig för.

Men jag är mycket tacksam och exalterad över att få lov att presentera dessa fotografier, tagna i all hemlighetsfullhet. De är ock mycket värdefulla  för eftervärlden och för oss, nuets människor.

 
  När ugglorna hoar i natten har de ofta dolda budskap om Troll och Vildfolk. Det förklarar till en del varför den slags sovande vetskap som vi alla har liksom vaknar till och vi Anar. Att kunna ana är ännu en klokskap som vi bör odla.

                                                                                                                        
                                                                                                 så lyssna

Detta foto är så klart manipulerat av människohand. Iallafall texten. För som de kloke vet så finnes ingen tid egentligen och därför ingen direkt jultid. Julkänsla är något annat. Den bär vi med oss. Tidlöst. Att en tomte skulle skåla för något annat än för Gott är utslutet. Eftersom tid ej finns så bör begreppet År stykas. Tomten önskar enbart Godhet. Födelsedagen kan vi också stryka. Vi är alla bara just så som vi känner oss och att försöka att markera tid i årsdagar är därför en omöjlighet och för många människor enbart en plåga eftersom vi ännu inte förstått vad evigheten är. Därför kan  en årsdag bli ett ångestmoment för somliga känsliga själar. Det vore bättre, att, som tomtar och annat klokt folk fira och skåla i glädje då någon gjort någon annan levande varelse glad.  Då vore glädjen tiodubbelt så stor och den enda gåva vi behöver skulle vara vänskap, kärlek och en tro på allt det som är gott och tidlöst.*Jag tror*         
Gör du?
4 kommentarer:

Wilda Och Marie sa...

Jahaja!!! Får nog öva mig på punktskrift :))))

Living Soul sa...

*skrattar*...ja..det här är ingen blogg som helst..här kan allt hända ;)

Anonym sa...

Helt underbart och ja,, man blir betagen och nyfiken,, vad kan skrifterna innehålla, och vart finns järndörren och när ska du berätta mera???

Vördiga hälsningar från T-M

Wilda Och Marie sa...

Ja,jag tror också :)))♥

Det var en gång....

En sanning