Fjäderpennan

måndag 23 maj 2011

carpe diem

Livet handlar om kommunikation. Jag tror att det var och är en evig sanning. En kommunikation som bryter isar och ger värme människor och djur emellan. En kommunikation som spränger gränser och öppnar dörrar mellan dig och mig och mellan alla oss levande här på jorden.Djur och människor i samförstånd och i ett sant samspråk med naturen. Det behöver kanske inte alltid ske genom stora manifestationer utan det kan ske i stillhet och vara för en evighet.
Men ibland står man frågande framför tragedier som drabbar människor som man känner. Och vi har inga svar på våra frågor. Vad är meningen med detta, varför skulle det hända? Finns det en högre mening bakom någonstans eller är allt bara tomhet?
Man kan tro, man kan fånga ögonblick och nuet och man kan läsa tusen böcker. Men i det svartaste ögonblicken där mitt i krigen hörde jag någon som sa att alla ...just i det ögonblicket...ropade efter Gud. Både de troende och de som inte förut hade trott.
Men är det då inte så att man i alla olika trosinriktningar eller ursprungstänkande både söker sig inåt mot sin egen själ, sitt innersta för att finna svar genom att på samma gång rikta sig mot himlen, andra dimentioner och mot det okända?
Man ber,dansar,mediterar och söker svar genom en slags gyllene tråd som spränger från varje hjärta och själ mot en glimmande avlägsen stjärna?
Om livet handlar om kommunikation,om att fånga Nuet och leva varje ögonblick i glädje och tacksamhet så måste det väl också finnas något bakom själva kommunikationen och våra dyrbara ögonblick, något mer än det vi kan se?


Och sen om ingenting egentligen finns eftersom livet är en illusion så måste detta ingenting vara något så mycket större än allt vi förut kunnat föreställa oss. Om inga väggar finns och ingenting av vad vi tror att vi ser inte heller finns eftersom allt vi upplever är en dröm då måtte uppvaknandet vara ....Ljus. Energi. Tanke? 
Och sen är det detta med utomkroppsliga upplevelser som man hör om. Att resa i tanken och låta själen vandra  i frihet. Om att vi skapar våra liv i varje ögonblick. Skapande tankar . Frön i Universum. Himmelsplantor. Det sägs att vi ÄR i ett centrum någonstans mellan tinningarna och bakom ögonlocken. Det är dit man går medan man söker meditationen. Som ju också är en slags bön.
                                                                                                       

 Men att kunna fånga ögonblicken är en underbar gåva och likaså är minnena. Doftminnen är levande i oss alla  och visst känner man doften av syrén från drömmen jag fångade idag?

                                                            ett ögonblick i våren                                                                                                    

Här i vår drömska tid på jorden sägs det att under midsommarnatten så blommar ormbunkarna under ett enda sällsamt ögonblick. Tänk, att fånga det ögonblicket och få magiska krafter?


Detta var en gång i tiden tänkt att bli bibliotek. Men det hann aldrig bli färdigt.

                                                  Hyser den största respekt för gamla träd. Som detta Vackra.

 Sedan började åskan mullra i fjärran  och himlen mörknade alltmer. Vi såg blixtrar och hörde dunder och regnet kom. Det var ett kallt regn. Annars tycker jag ju om åskväder.       
                                                      
                                                                            och solen går ned över hustaken ännu en kväll

Och den gamle mannen på fotot igår han var min mors morfars far, sa jag det?  Man bör sjunga över minnen och ha dem i sitt hjärta. Man ska nog också sjunga över benen.  Det är kanske det vi gör medan vi minns och talar om de som gått bort med kärlek och saknad? Att sjunga över ben kan betyda att ge de svåra minnena frid och sjunga frihet över allt som vi känner och har känt? 
Och jag kände en kvinna som älskade de vilda gräsen högre än de finaste rosenhäckar. Hon viskar till mig ibland. Lovade mig det en  gång.                        
 
                                                                                    Liljekonvaljer till henne idag


        Fånga dagen, kommunicera, ta vara på det lilla, ta vara på ögonblicken, sjung över benen och tro på stjärnan i det blå.

                                                                                                    *thats Life * 

                                                                                    

 

                                          

2 kommentarer:

Wilda Och Marie sa...

Du fångar inte bara ögonblicket i bild du förmedlar den så fint även i ord ♥

Wilda Och Marie sa...

Och ja, ditt pop up fönster fungerar utmärkt med uppföljningskommentarer och allt *blink* ;)

Det var en gång....

En sanning